УКРАЇНОЗНАВЧІ ЕНЦИКЛОПЕДІЇ У ФОНДАХ НАУКОВОЇ БІБЛІОТЕКИ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ І. І. МЕЧНИКОВА (Biblio-Колегіум, 2024)
У статті висвітлюються універсальні енциклопедичні видання з українознавчої тематики. Досліджується еволюційний розвиток українознавчої енциклопедії від перших універсальних довідкових праць про Україну до 21 століття. Особливу увагу звернено питанню про історичну складову видань, з якою метою вони видавались, аналізуються статті з історичної тематики.